Thursday, May 15, 2008

Nrsimhadevas appearance day/Nrsimhadevas uppenbarelsedag

English: This saturday at 17.00 we will celebrate the appearance day of lord Nrsimhadeva. Lord Nrisimhadeva is an avatar of Krishna who is half man and half lion. We will tell the story of when Nrsimhadeva appeared in this world to save his pure devotee Prahlad. There will also be music and a big vegetarian dinner. So bring everyone you know to Nimaihuset at saturday to celebrate Nrsimhadeva with us! : )

Svenska: Nu på lördag 17/5 klockan 17.00 kommer vi att fira Nrsimhadevas uppenbarelsedag. Herren Nrsimhadeva är en uppenbarelseform av Krishna som är till hälften människa och till hälsften lejon. Vi kommer bland annat att berätta historien om när Nrsimhadeva uppenbarade sig här på jorden för att rädda sin rena hängivna Prahlad. Det blir också musik och efter det en fantastisk vegetarisk festmåltid. Så ta med alla du känner till Nimaihuset på lördag och fira Nrsimhadeva med oss! : )


Lord Nrsimhadeva

2 comments:

  1. Srí Nrsimhadevs uppenbarelsedag är ju på söndag den 19e.

    ReplyDelete
  2. På söndag är det den 18:e och det är Nrsimhadevas uppenbarelsedag, det stämmer. Men vi har traditionellt en fest på lördagar så vi lade det där istället.

    Jay Nrsimha!
    Linköping yatra ki jay! =)

    ReplyDelete