Vi har också information om matlagningskursen, se under inlägget om lördagsfesten.
THE SATURDAY FEAST // LÖRDAGSFESTEN
Now we had one more and very nice saturday feast here at the house of Nimai.
Bhajans, lecture and prasad.
Nu har vi haft ytterligare en mycket fin lördagsfest här på Nimaihuset.
Bhajans, föredrag och prasad.
The altar decorated with winter theme, thank you Maryam and Behzad.
Altaret dekorerat med ett vinter tema, tack så mycket Maryam and Behzad.
Shyamananda ask us to think about the four seasons that nautre has ....
Shyamananda frågade oss om vad vi tycker om de fyra årstiderna ....
Shyamananda frågade oss om vad vi tycker om de fyra årstiderna ....
... while Behzad played the Santor we got a moment to think.
... medan Behzad spelade på sitt Santor fick en stund av eftertanke.
... medan Behzad spelade på sitt Santor fick en stund av eftertanke.
Many of us liked the spring and summer best because of the sun, the heat and the blossom. But others who comes from warmer parts of the world thought that the winter is the best season.
There were also those who liked the autumm and also those who like all the seasons.
There were also those who liked the autumm and also those who like all the seasons.
Många av oss tycker att våren och sommaren är bäst med värme, sol och alla blommor som blommor. Men ett par andra som kommer från varmare breddgrader tyckte att vinter är den bästa säsongen. Det fanns också dom som gillade hösten och också dem som gillade alla säsongerna.
Prasad!
Heavenly good food!
Himmelsk god mat
Call us one day in advanced or e-mail us. The course cost 80 SEK each time. Please let us known if you are a vegan or allergic to nuts or something else. We adjust the course after your criterion.
Vecka 6, 9 februari
Hungarian Vegetarian Ghoulash med panir, grön bladsallad och Quinoa.
(Gryta med tomat och färskost tillsmmans med en enkel sallad och örten Quinoa).
(med reservation för ändringar)
Heavenly good food!
Himmelsk god mat
And the night ended with Scrabble for these five enthusiasts (+ the camera man).
Och kvällen slutade med ett parti Alfapet/Scrabble för dem här fem entusiasterna (+ kamera mannen).
VEGETARIAN COOKING COURSE // VEGETARISK MATLAGNINGSKURS
Och kvällen slutade med ett parti Alfapet/Scrabble för dem här fem entusiasterna (+ kamera mannen).
VEGETARIAN COOKING COURSE // VEGETARISK MATLAGNINGSKURS
Call us one day in advanced or e-mail us. The course cost 80 SEK each time. Please let us known if you are a vegan or allergic to nuts or something else. We adjust the course after your criterion.
Ring en dag i förväg eller skicka ett e-mail. Kursen kostar 80 kr/gång. Snälla, ge oss gärna information ifall ni är veganer eller har någon salgs allergi. I så fall anpassar vi kursen efter er.
Vecka 2, 12 januari
Ugnsstekt spetskål, ugnsstekt potatis och marinerad panir.
(Europeiskt kök möter den underbara, indiska färskosten panir).
Ugnsstekt spetskål, ugnsstekt potatis och marinerad panir.
(Europeiskt kök möter den underbara, indiska färskosten panir).
Vecka 3, 19 januari
Chiliböngryta med råris och guacamole.
(Mexikanskt tema och kunskapen hur man kokar råris för att undvika klibbig risgröt).
Chiliböngryta med råris och guacamole.
(Mexikanskt tema och kunskapen hur man kokar råris för att undvika klibbig risgröt).
Vecka 4, 26 januari
Vitkålsgryta med potatis, äppelchutney och Amaranth.
(Tema åt det Indiska hållet där vi också testar på örten Amaranth som är snarlik Quinoa).
Vitkålsgryta med potatis, äppelchutney och Amaranth.
(Tema åt det Indiska hållet där vi också testar på örten Amaranth som är snarlik Quinoa).
Vecka 5, 2 februari
Dal- och pumpasoppa, brödbullar med surdeg. Pistagefyllda dadlar.
(Indisk soppa med svensk, säsongsbetonad, råvara som pumpa. Surdegsbröd, gott och hälsosamt).
Dal- och pumpasoppa, brödbullar med surdeg. Pistagefyllda dadlar.
(Indisk soppa med svensk, säsongsbetonad, råvara som pumpa. Surdegsbröd, gott och hälsosamt).
Vecka 6, 9 februari
Hungarian Vegetarian Ghoulash med panir, grön bladsallad och Quinoa.
(Gryta med tomat och färskost tillsmmans med en enkel sallad och örten Quinoa).
(med reservation för ändringar)
No comments:
Post a Comment