flikar

Friday, June 1, 2007

Newsletter, harinam & visit from Simon Gärdenfors/Nyhetsbrev, harinam och Simon Gärdenfors på besök.

EN: Sadly our newsletter is only in swedish. I will work to make the next one in both swedish and english. But check out the pictures below!

SV: Nimaihusets nyhetsbrev för juni månad:

Hej på er, kära läsare... :)

Vad utgör ett bra liv?
Nyligen dog tre av våra vänner i en olycka. De var underbara människor som visade ett gott exempel i andligt liv. Detta ger oss en tankeställare.
Det är inte så att ditt liv är slut när din kropp begravs, för du är inte din kropp. Men ändå kan det vara bra att tänka sig sin egen begravning. Vad vill du ha åstadkommit innan din kropp ligger där i kistan eller i en urna, bränd till aska. Skulle du tycka det var fint om hela ditt liv gått ut på att se på TV? Vill du ha viktiga saker osagda? Skulle du vara nöjd med att vara en del av problemet i stället för lösningen? En del försöker fly från dessa frågor, men förr eller senare hinner de ikapp en.
Droger får oss att glömma oss själva. Likadant är det med köttätande och exploaterande av andras kroppar för egen njutning. Det du önskar blir din vilja, din vilja blir din handling, din handling blir ditt sätt att vara. Det finns en juvel i varje hjärta. Ni är dessa juveler, de är era sanna jag.
//Shyamananda Åhsberg

Månadens Nimai-hjälte:
Theresia Ek. Hon är 105 år och har varit vegetarian sedan 4 års ålder. Hon har arbetar fortfarande för att upplysa ällmänheten..
Hon är även andligt medveten; så här sa hon i en intervju för ett tag sen:
- Människokärleken kan man alltid hitta. Den kroppsliga alltså. Den själsliga kärleken kommer däremot, mer sällan menar Theresia;
- Den själsliga gemenskapen som man kan känna med en människa är inte samma sak. När man finner den går den inte över. Den kärleken håller i alla tider."

Läs mer om henne här (PDF): http://www.djurensratt.se/pls/portal/url/ITEM/BAAAEE235D344D4788F3F303171CF433

Vedisk visdom av Srila B.A Paramadvaiti Swami:
"Beträffande utbildning: När man inte känner till eller känns vid sina skyldigheter eller rättigheter som människa, lever man i okunnighet. Fullgör vi våra skyldigheter, garanteras vi våra rättigheter, annars har vi ingen rätt att klaga. Varje människas skyldighet är att bli medveten."

Månadens Bhagavad-gita-vers:
Kapitel 4, vers 10. Krishna säger:
"Befriade från bundenhet, fruktan och vrede, helt försjunkna i Mig och sökande skydd hos Mig, har många personer i det förflutna renats genom kunskap om Mig - och sålunda nådde de alla transcendental kärlek till Mig."

Skedgerillans skedkommuniké:
Skedrevolutionen är en fredlig revolution från hjärtat. Joina!

Månadens slogan:

Sluta jiddra, vakna upp från nidra
Släpp hamburgaren och hör fåglarna kvittra

Månadens recept:

Risotto, 4 portioner.

2,5 dl basmatiris
0,5 tsk Herbamare örtsalt
1 stånd broccoli
1 röd paprika
1 brk kikärter
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 tsk paprika
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk Herbamare örtsalt
1,5 dl vispgrädde

Skölj riset genom ett durkslag och blötlägg det ca 15 minuter i en rostfri kastrull. Skölj och dela broccolin i små buketter.
Skölj och strimla paprikan.

Häll blötläggningsvattnet av riset och koka upp det i nytt vatten som står ca en halv centimeter över riset. Ha 0,5 tsk örtsalt i vattnet. Koka under lock på svag värme till vätskan dragit in. Dra då kastrullen åt sidan och låt den stå med locket på. Värm olivoljan i en rymlig gryta eller stor rostfri kastrull. Fräs broccoli och paprika i 2 minuter.

Häll nu i riset tillsammans med de avrunna kikärterna och kryddorna och stek alltsammans på medelvärme en stund. Mot slutet tillsätts vispgrädden så att risotton blir lite klibbig. Smaka av och krydda eventuellt mer om det behövs.

Månadens bild: http://www.vina.cc/news/index.php?option=com_content&task=view&id=214
(Klicka på bilden till artikeln för att få den större.)

Swami Maharaj
Den här månaden kommer en resande munk, Bhakti Rakshak Swami på besök. Han bär på många insikter som han delar med sig av till de som kommer och lyssnar på hans lektioner. Vi har inte gjort upp något program för honom ännu, men vi skickar ut ett brev igen lagom till hans ankomst.

MVH Nimai-gänget.

-----------------------------------------------------------------------

EN: Today is friday and friday means harinam. :)
SV: Idag är det fredag och fredag betyder harinam. :)


EN: Today a comic writer came to visit us. He is making a comic book about his journey around Sweden. He is staying here for one night. And don't forget: He is famous.
SV: Idag kom en serietecknare på besök. Han gör en seriebok om sin resa runt i Sverige. Han stannar för en natt. Och glöm inte: Han är en kändis.


Don't forget the saturday feast tomorrow. See you there!

No comments:

Post a Comment