flikar

Thursday, June 25, 2009

Hjältar och jämlikhet



Det finns många sk hjältar i denna världen; superman, fantomen, hancook, spidergirl, hulken etc etc. De är alla löjliga som ni ser på filmen ovan. Men nu är faktiskt en riktig superhjälte, Gurumaharaj, på väg till Göteborg som ingen av de ovannämnda hjältarna kan rå på...



En del blir avundsjuka när Gurun får uppmärksamhet av olika slag, t.ex. sitter i centrum på ett lite högre säte än de andra. Men det är inte han som sitter i centrum, han delar bara med oss sin förmåga att sätta sin Guru och Krishna i centrum. Det kan man höra om man lyssnar på vad han talar om. Han sätter sin Guru och Krishna i centrum. Och genom att representera sin Guru kan han förmedla vidare den känslan och visdomen han själv fått. Att Gurun är inte är på samma plan som oss är viktigt att komma ihåg, han själv kanske agerar som så genom att vara väldigt familjär, men så är inte fallet. Han har kommit för att ge något substansiellt och inte för att utbyta åsikter. Den kunskap som kommer genom Gurun kommer från ett plan ovan vårat sinne, ovan vår intelligens, därför tar vi det på vårt huvud och bugar oss varhelst denna flod av Själslig tillfredställelse och fullkomlighet rinner ner. Och när Gurun talar finns det möjlighet att ta emot denna gåva genom att bara följa de instruktioner som ges.

Här i Sverige ska ju dessutom alla vara jämlika på alla plan. Ingen får vara mer ödmjuk eller avancerad i anligt liv heller, jämlikhet är på modet. Förutom när Bruce Springsteen kommer till stan, han ska ha en hel fotbollstadion som är så stor att man inte ser honom om man inte tittar på den 20 x 15 meter stora skärm som visar vad som händer med pricken på scenen. Vad hände med jämlikheten? Ska inte ALLA få lika mkt uppmärksamhet? eller finns det vissa som är mer kvalificerade än andra och som inte blir stolta? Klart det finns! Jag vet inte om Bruce Springsteen är en av dem, men jag vet definitivt att Gurumaharaj är en av dem.

Kom och lyssna själv: 2juli till 6juli.
2-3juli i stan
4-6juli på landet

ring 0738003287 och boka in dig inom 30 minuter så får du en bhakta push-up på köpet ;)

No comments:

Post a Comment